Ankara Mini Maker Faire

Ankara Mini Maker Faire

“Kendin Yap-Do it Yourself”  ve “Tüketimden Üretime Geçen Bir Nesil” sloganıyla faaliyet gösteren Maker Hareketi Ankara’ya geliyor. Birçok mucit ve proje sahibi, 31 Mart 2018 Cumartesi tarihindeki “Ankara Mini Maker Faire” etkinliğinde, çalışmalarını 3 bin civarında öğrenci ve ziyaretçiye sergileyerek anlatma olanağı bulacak. Etkinlik, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Konferans Merkezinde gerçekleştirilecek.

GARAJ’da çalışmalarını yürüten ekplerimizden Patie, Bilim Kutusu ve Dijital Çağ Atölyesi etkinlikte maker’larla ve ziyaretçileri ile buluşma fırsatı bulacak.

Maker Hareketi Etkinlik Koordinatörü Cansu KUL,geçtiğimiz yıl Maker Hareketi’nin İstanbul’da düzenlediği ve 15 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin yaydığı Maker ruhunun, bu defa Ankaralı mucitleri saracağını ifade etti. KUL, 31 Mart’ta TOBB ETÜ Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Ankara Mini Maker Faire’in, üreten, keşfeden, icat çıkaran ve merak edenlerin buluştuğu büyük bir kutlama olacağını söyledi. Eğitim, zanaat, robotik, kodlama, sanal gerçeklik, oyun, sanat, el işleri, ekoloji, resim, heykel, müzik, start-up gibi birbirinden farklı alanlarda fikir ve proje sahibi maker’ların bu özel hareketin bir parçası olacağını anlatan KUL, etkinlikte 30 civarında proje sergileneceğini ve gün boyunca 3 bin civarında ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Bu haberi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın