11-12 Nisan 2018 tarihlerinde TOBB ETÜ Konferans Merkezi’nde Teknoloji Transfer Ofisi Personelimiz, Üniversitemiz Akademisyenleri ve GARAJ Girişimcilerimizin katıldığı “Proje Hazırlama Eğitimi” gerçekleştirilmiştir.
AB Akademi Genel Müdürü Hüseyin AKTÜRK tarafından verilen eğitimde, 2 gün boyunca proje hazırlama süreci ile ilgili pratik bilgilerle birlikte mevzuat sürecine ilişkin bilgiler paylaşılmış; oldukça faydalı geçen eğitim, güncel proje hazırlama sürecine ilişkin tartışmalarla da daha verimli hale getirilmiştir.
Programın amacı; katılımcıların “AB ve Kalkınma Ajansları” Programları için, Teklif Hazırlama ve Uygulama” sürecinde; analiz, planlama, yürütme ve raporlama konusunda mevcut yöntem ve esasları tüm yönleriyle, uygulamalı olarak inceleme ve değerlendirme fırsatını bulmalarını sağlamaktır. AB ve Kalkınma Ajansı Hibe sisteminin de aktarılacağı program örnek proje çalışması ile sona ermiştir.
Program İçeriği
- AB Hibe Sistemi nedir? Nasıl Çalışır?
- Avrupa’da ve Türkiye’de AB Kurumları ve Programların Tanıtımları
- Örnek Projelerin Sunumu
- Proje Kavramı ve Proje Döngüsü Yönetimi
- Proje Fikrini Belirlenmesi ve Analizi, Tanımlama (Identification), İhtiyaç Analizi (Needs Assessment) , Finansman Süreci ve Değerlendirme Süreci
- Tanımlama Aşaması (Identification Phase) Bir ihtiyaca cevap verme. İhtiyaç Analizi nasıl yapılır?
- Planlama (Planning) Planlamanın önemi. Planlama kim tarafından yapılmalıdır? Planlama Nasıl Yapılır?
- Planlamada Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı?
- Finansman Nasıl Sağlanacak, nereden sağlanacak?
- Finansman için AB Hibelerine Başvuru Nasıl Yapışır?
- Uygulama Aşaması, Proje Uygulama Aşaması Süreci, Temel Kriterler