Girişimcilerimizden Winergy, Tüm Sanayicileri Yeşil Mutabakat Kapsamında Çalışmaya Davet Ediyor!

Enerji verimliliği sektöründe faaliyet gösteren Enerji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir EVD firması olan Winergy Technologies’in kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Ali ÜNAL, Yeşil Mutabakat kapsamında ülkemizde ki tüm sanayicileri enerji verimliliği hususlarında çalışmalar yapmaya davet etti.

Ali Ünal yaptığı açıklamada, yeşil mutabakat kapsamında Avrupa Birliği, Avrupa’ya ihracat yapan tüm sanayicilerimizin sera gazı salımınını azalttıklarını denetleneceği ve bu bağlamda çeşitli kontroller getirileceği, karbon salımını ve enerji verimliliği alanlarında çalışma yapmayan sanayicilerin ise sınırda ek karbon vergisi ile karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Türkiye’de 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu gereği sanayicilerimizin enerji verimliliğine bakış açılarının enerji etüdü zorunluluğunu çözmekle sınırlı kaldığını belirten Mehmet Ali ÜNAL, bu bakış açısının değişerek enerji yönetiminin doğru mühendislik uygulamalarıyla tesislerde dönüşümde öncü olması gerektiğini de dile getirdi.

Enerji verimliliği maliyetlerinin Enerji Performans Sözleşmeleri ile yatırım riskinin sıfıra indiğini ve verimlilik-tasarruf garantisi verdiklerini ifade eden Mehmet Ali ÜNAL, tüm sanayicileri enerji verimliliği konularında çalışmaya ve yol haritalarına bu konuyla ilgili eylem planları eklemeye davet etti.

Kaynak: https://www.enerjigazetesi.ist/amp/yesil-mutabakat-ile-sanayiciler-enerji-verimliligi-calismalarina-davet-ediliyor/

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Bu haberi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın