BiGG GARAJ Girişimcilik ve İş Planı Yazma Eğitimi 2016

TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği 2015 yılında BiGG (Bireysel Genç Girişim Programı) adı altında yürütülmeye başlanmıştır. Bireysel Genç Girişim Programı, belirlenen değerlendirme sürecinde başarılı olan girişimci adaylarına teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirleri için 150,000 TL’lik hibe verilen bir programdır. TÜBİTAK, söz konusu programın yürütülmesinde, çoğunluğu Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri/Teknokentleri olmak üzere Türkiye genelinde 17 uygulayıcı kuruluş belirlemiş ve BiGG programının 1. Aşama faaliyetlerini uygulayıcı kuruluşlar üzerinden koordine etmeye başlamıştır. 1. Aşamayı geçerek TÜBİTAK’ta 2. Aşamada başarılı olan girişimci adaylarına, teknoloji ve yenilik içeren projelerini hayata geçirmek için TÜBİTAK tarafından 150,000 TL’lik karşılıksız destek (hibe) verilmektedir.

BiGG-Birinci Aşama Süreci (Uygulayıcı Kuruluş)

  • Teknolojik ve yenilikçi iş fikri başvuruları alınır.
  • Projenin detaylarının anlatıldığı bir tanıtım toplantısı yapılır.
  • Girişimci adaylarına girişimcilik ve iş planı yazma eğitimi ile adaylara, kendi projeleri özelinde mentorluk verilir.
  • Jüri sürecinde başarılı olan adaylar TÜBİTAK’a bildirilir.

BiGG-İkinci Aşama Süreci (TÜBİTAK)

Uygulayıcı kuruluştan TÜBİTAK’a gönderilen iş planları değerlendirilir.

Panel sunumlarında başarılı olan girişimci adayları 150,000 TL’lik destek almaya hak kazanır.

BiGG-GARAJ

Faaliyetlerini TOBB Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çatısı Girişimcilik Birimi personeli aracılığıyla yürüten ve Anadolu’ya açılan tek uygulayıcı kuruluş olan BiGG-GARAJ, GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) kapsamında, 2015 yılında 11 ilde proje tanıtım toplantısı yapmış, 7 ilde de ikişer günlük girişimcilik ve iş planı yazma eğitimi gerçekleştirmiştir.

BiGG-GARAJ, yeni dönemi olan 2016 yılında, bir önceki yıla oranla hedeflerini iki katından fazla artırarak 23 ilde tanıtım, 15 ilde de eğitim gerçekleştirmeyi planlamakta, girişimcilik ekosistemine, girişimcilik potansiyeli olan daha fazla ili dâhil etmeyi amaçlamaktadır. Programa kapsamına alınan illerde Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsalar, Üniversiteler, Teknokentler, Kalkınma Ajansları gibi kuruluşları da sürece dâhil ederek bir yandan programın olabildiğince farklı kesimlere duyurularak girişimcilik konusunda farkındalığın yaratılması ve TÜBİTAK desteğinden olabildiğince fazla kişini yararlanmasının sağlanması, diğer yandan da girişimcilik konusunda kurumlar arası iş birliği sağlanarak söz konusu paydada birlikte hareket edilmesinin sağlanması hedeflenmektedir.

YAPILACAK İŞBİRLİĞİ VE KAZANIMLAR

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak “İnovatif Sanayinin Destekçisi” sloganıyla yola çıkmış, 2015 yılında TÜBİTAK’ın 1601-Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteğini almış ve bu kapsamda geçtiğimiz yıl BiGG GARAJ’ı hayata geçirmiş bulunmaktayız. İlk dönemimizde, tarafımızca Ticaret ve Sanayi Odalarıyla iletişime geçilmiş, toplantılarımızın ve eğitimlerimizin çoğunlukla Odalarda yapılması sağlanmıştır. Söz konusu dönemin sonunda, 1’i Gaziantep, 1’i Mersin olmak üzere 9 girişimcimizin toplamda 1,350,000 TL’lik yatırım almasını sağlamış bulunmaktayız. İkinci dönemimizde, 2016 yılının Mayıs ayından başlamak üzere, programa dahil ettiğimiz illerde, Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulları ile birlikte &am

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Bu haberi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın