Türkiye’nin En Başarılı 8 Startup Projesi!

Geleneksel iş dallarında yaşanan daralmalar, ödenen ücretler ile yaşam pahalılığında görülen artışların birbirini karşılamaması, yeni neslin finansal özgürlükler başta olmak üzere özgürlüklerine düşkün olması gibi pek çok nedenden ötürü, günümüz dünyasında “iş” kavramı büyük bir değişime uğramıştır. Bu değişim sürecinde ortaya çıkan kavramlardan biri de startup kavramıdır. Topluma bir fayda sağlamayı ya da toplumsal bir ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlayan ve büyük ölçüde dijital tabanlı olan projeler, bu isimle anılmaktadır. Zaman zaman girişimcilik ile de karıştırılan startup kavramının en temel karakteristik özelliği, daha önce hiçbir şekilde var olmayan yenilikçi yöntem ya da ürünler ortaya çıkarmasıdır. Türkiye’de özellikle son 10 yılda yaygınlık kazanmaya başlayan bir kavram olmasına karşın, kısa sürede büyük örneklerine rastlanmaktadır. Ekonomik ve akademik alanlarda bu tür projelerin daha fazla desteklenmeye başlaması ile birlikte, üretilen ve başarıya ulaşan proje sayısında büyük bir artış gözlemlenmiştir.

Insider

Türkiye’nin startup konusunda en başarılı projelerinden biri olan Insider, markaların daha etkin pazarlama stratejileri oluşturabilmeleri adına veri analitiği ve müşteri segmentasyonu hizmetleri sunmaktadır. Yapay zekâ tabanlı olan bu uygulama, müşteri hareketlerini ve davranışlarını analiz ederek, markaların müşterilerini tanımalarına olanak sağlamaktadır. Kısa süre içerisinde büyük bir ivme yakalamayı başaran bu proje, günümüzde içerisinde Garanti Bankası, Doğuş Holding, CNN Türk, Trendyol gibi büyük şirketlerin de bulunduğu 100’den fazla markaya hizmet vermektedir.

İlginizi Çekebilir: Startup Oluştururken Odaklanmanız Gerekenler!

Onedio

Türkiye’nin ilk ve tek sosyal içerik platformu olan Onedio, ODTÜ bünyesinde faaliyet gösteren kuluçka merkezinde gelişim göstermiştir. 2012 yılından beri çok farklı konularda ilgi çekici içerikler üreten Onedio, son yılların en çok tercih edilen sosyal ağlarından biri olmayı da başardı. Elde ettiği bu başarısından dolayı, Türkiye’de düzenlenen en iyi startup yarışmasında üçüncü sırada yer aldı.

Connected2me

Türkiye’de geliştirilen en iyi startup projelerinden biri olan Connected2me, kullanıcıların birbirlerinin gerçek bilgilerini görmeden anonim olarak sohbet ettikleri bir arkadaşlık uygulamasıdır. Her iki tarafında onay vermesi halinde gerçek bilgiler ile sohbet edilmeye başlanabilen bu uygulama, gizemli sohbet deneyimi sunmaktadır. Connected2me kullanıcıları, gizemli bir şekilde sohbet etmenin daha heyecan verici olduğunu ve bu nedenle de uygulamayı başarılı bulduklarını belirtmektedir.

İlginizi Çekebilir: Startup Başlatmak İçin Atmanız Gereken 6 Ana Adım!

Scorp

Eğlenceli mobil uygulamalardan biri olan Scorp, kendisini dünyanın en eğlenceli sosyal medya uygulaması olarak tanımlamaktadır. Uygulama içerisinde insanları ilgilendiren bazı sorular belirlenmekte ve katılımcılar bu sorulara dair görüşlerini belirtmektedir. Uygulamanın elde etmiş olduğu başarı, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en iyi startup projeleri arasına girmesini sağlamıştır.

Getir

Oldukça yeni bir proje olmasına rağmen kendisinden söz ettirmeyi başaran Getir, yemekten kıyafete, oyuncaklardan kişisel bakım ürünlerine varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede sipariş verilen ürünlerin, müşterilerin kapısına kadar teslim edilmesi fikrine dayanmaktadır. Yeni olması nedeni ile tüm Türkiye’de yaygın olmayan, ancak büyük şehirlerde her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşan Getir, şimdiden en başarılı startup projeleri arasındadır.

İlginizi Çekebilir: Girişimcilik ile Startup Arasındaki Temel Farklar!

Bitaksi

Uber’e benzer nitelikte bir taksi çağırma uygulaması olan BiTaksi, taksi çağırmanın yanı sıra gidilecek mesafede ödenmesi gereken ücretin önceden görülebilmesi ve kart ile uygulama üzerinden online ödeme yapılabilmesi gibi olanakları da bünyesinde barındırmaktadır. Getir’in geliştiricisi Nazım Salur tarafından duyurulan bu proje de şimdilik sadece büyük şehirlerde yaşayan insanlar tarafından kullanılabilmektedir.

Evreka

Başarılı bir startup projesi olmasının yanı sıra çevreci bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliğine de sahip olan Evreka, atık toplama konusunda daha yenilikçi ve daha çevreci yöntemler üretmektedir. Çöplerin toplanması ve yok edilmesi esnasında karbon salınımının azaltılması ve çöp maliyetlerinin azaltılması gibi birtakım avantajlar sunan bu proje, sosyal girişimcilik konusunda da ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte Evreka, akıllı kentler kurmaya yönelik birtakım projeleri de hayata geçirmeye çalışmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Başarılı Bir İş Kurmanıza Yardımcı Olacak Girişimcilik Örnekleri!

Armut

Armut, insanların zaman zaman farklı konularda duydukları uzman ihtiyacını tek bir platform üzerinden karşılamak amacıyla kurulmuştur. En başarılı startup projeleri listesinde ilk sıralarda yer alan Armut, yazılımdan tadilata, inşaat işlerinden özel derslere varıncaya kadar pek çok konuda uzman ile bu uzmanlara ihtiyaç duyan müşterileri bir araya getirmekte.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

Bu makaleyi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın